Следвайте Гласове в ТелеграмПравителството и Народното събрание следва да съхраняват и

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПравителството и Народното събрание следва да съхраняват и
Коментари Харесай

Радев: Ако някой е агент, това не означава да бъде изгонен моментално. С реформата на службите управляващите искат да скрият безчинствата си

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Правителството и Народното събрание следва да съхраняват и развиват отбранителните качества на Българската войска, а не да я употребяват за донор на непознати армии. Това сподели пред публицисти в Карнобат президентът Румен Радев във връзка предлагането България да изпрати на Украйна неизправни зенитно-управляеми ракети. „ Мисля, че съм явен в това отношение “, разяснява той, представен от Българска телеграфна агенция.

По тематиката за експулсирането на съветските свещеници, Радев уточни, че не е чел отчета на ДАНС. „ Но даже и да го бях чел, нямаше да ви кажа. Защото не съм като някои други политически водачи, които фриволно боравят с класифицирана информация “, съобщи президентът.

„ Има надълбоко непознаване за същността на работата на ДАНС. Когато се осветли, когато се разбере, че някой е сътрудник, това не значи, че мигновено би трябвало да бъде изпъден от страната. Напротив, тогава стартира същинската оперативна работа “, сподели още президентът.

Според президента Радев политическите водачи нападат службите, тъй като не срещат отпор от обществото.

" Липсата на съответна социална реакция за приетите престъпления и користни кроежи на политически водачи от злощастния запис за отдаване на нашата национална сигурност и суверенитета под концесия, за опорочаване на изборите и за приватизиране на държавността, окуражава тези водачи да нападат институциите ", добави президента.

Президентът е уверен, че единствената цел за промени на службите е тяхното покоряване.

" Такива дейности се прикриват зад шумни заявления, и действително ни отдалечават от Европейски Съюз и НАТО. Хора, които снемат документи с гриф секретно и ги разпръскват по всякакви уеб сайтове и които ръсят в ефир класифицирана информация, би трябвало да дават отговор пред закона ", акцентира Радев.

" Шизофренно е всеки ден да плачеш за Шенген и еврозоната и да тръбиш, че службите са пробити и на всички места има единствено шпиони. Досега не съм чул някой водач да спомене и дума за своите служби. Призовавам за повече професионализъм и повече национално отговорно отношение за националната сигурност. ДАНС е значим детайл от националната сигурност, ДАНС не е боксова круша, върху която да се упражняват невежи и с заболели упоритости политици и когато ги нападат по неграмотен метод, службата е длъжна да се отбрани ", изясни още Радев.

Държавният глава добави, че има доста неща, които би трябвало да се свършат във връзка с Шенген.

" Неслучайно повдигам тази тематика от предходната година 3 пъти, с гледище да стартира това разглеждане. Интензивна работа имаше на всички равнища, произнесоха се и Европейски Съюз, и Съветът на Европейски Съюз, всички евроинституции, доста систематична работа на дипломатическо и всяко равнище, постигнахме ангажимент за октомври месец тази година, най-малко най-късно до края на годината. Ще се веселя в случай че държавното управление с по-активни дейности навакса темпото на служебното държавно управление ", добави Румен Радев.

Президентът е на посещаване в Карнобат във връзка празника на града.

Източници: epicenter.bg, dnes.dir.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР